Ahad Rabiulawal 20 1441
    Ahad 17 November 2019

Logo Yayasan TH tetap mengekalkan logo asal TH dalam rekabentuknya bagi membawa maksud bahawa Yayasan TH ditubuhkan oleh TH yang juga merupakan antara usaha TH dalam merealisasikan visi dan misi TH. Ia juga menunjukkan Yayasan TH tetap mendokong dan meyokong identiti islamik TH

IKON MATA PENSIL DAN TUNAS DAUN

Logo yang berkonsepkan mata pensil dan tunas daun ini menunjukkan aktiviti-aktiviti Yayasan TH dalam membangunkan pendidikan di kalangan anak-anak anggota dan pesara TH yang cemerlang yang akan merupakan generasi pemimpin masa hadapan atau mukmin professional sama ada di TH atau diluar.

TUNAS DAUN

Daun yang juga menunjukkan naungan yang diberikan kepada yang memerlukan bantuan atau sumbangan dalam melaksanakan aktiviti tanggungjawab sosial korporat.

WARNA

Warna hijau menunjukkan pertumbuhan dan kehidupan, manakala warna hitam adalah simbol kekukuhan dan kekuatan.