Assalamualaikum, Selamat datang ke portal rasmi Yayasan TH


  Ahad Jamadilawal 24 1441
  Ahad 19 Januari 2020

  Privasi Anda

  Halaman ini menerangkan mengenai dasar privasi yang merangkumi penggunaan dan perlindungan maklumat yang dikemukakan oleh para pengunjung ketika melayari portal YTH.

  Sekiranya anda membuat sebarang transaksi atau menghantar e-mel yang mengandungi maklumat peribadi, maklumat ini mungkin akan dikongsi bersama dengan agensi awam lain untuk membantu penyediaan perkhidmatan yang lebih berkesan dan efektif. Contohnya seperti di dalam menyelesaikan sebarang aduan yang memerlukan maklum balas dari agensi-agensi lain.

  Maklumat Yang Dikumpul

  Tiada maklumat peribadi akan dikumpul semasa anda melayari portal YTH kecuali maklumat yang dikemukakan oleh anda melalui borang maklum balas elektronik dan juga e-mel.

  Apa Yang Akan Berlaku Jika Saya Membuat Pautan Kepada Laman Web Yang Lain?

  Laman web ini mempunyai pautan ke laman web lain. Dasar privasi ini hanya terpakai untuk portal YTH sahaja.

  Perlu diingatkan bahawa laman web atau portal yang terdapat dalam pautan institusi ini mungkin mempunyai dasar privasi yang berbeza dan pengunjung adalah dinasihatkan supaya meneliti dan memahami dasar privasi bagi setiap laman web atau portal yang dilayari.

  Pindaan Dasar

  Sekiranya dasar privasi ini dipinda, pindaan akan dikemas kini di halaman ini. Dengan melayari portal YTH ini, anda akan dikemas kini dengan maklumat yang dikumpul, cara ia digunakan dan dalam keadaan tertentu, bagaimana maklumat dikongsi bersama pihak yang lain.

  Pautan

  Walaupun mempunyai pautan dengan laman web agensi-agensi dibawah Menteri di Jabatan Perdana Menteri dan agensi-agensi lain, dasar privasi ini hanya terpakai untuk portal YTH sahaja. Pengunjung adalah dinasihatkan supaya meneliti dan memahami dasar privasi bagi setiap laman web agensi lain yang dilayari.

  Fail Log

  Bagi tujuan meningkatkan tahap keselamatan dan kecekapan portal YTH ini, maklumat umum pengunjung seperti browser, nama domain, nama negara dan lain-lain maklumat akan digunakan dalam pengumpulan dan penganalisaan maklumat demografi dan halaman-halaman yang sering dikunjungi oleh pelanggan. Walau bagaimanapun ianya tidak melibatkan privasi individu.

  Pertanyaan atau Aduan

  Sebarang pertanyaan atau aduan mengenai dasar privasi bolehlah menghubungi kami melalui borang maklum balas elektronik yang disediakan (Klik Disini).

  Maklumbalas

  Kami amat mengalu-alukan maklum balas dari pengunjung.

  Pelayar yang disyorkan : Chrome 30+, Firefox 30+, Safari 7+, Internet Explorer 10+
  Laman web ini boleh dilayari menggunakan desktop dan telefon pintar. Sesuai dipaparkan menggunakan resolusi minimum 1366x768.
  Penafian: Yayasan Tabung Haji tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat dalam laman web ini. Semua maklumat yang dipaparkan adalah benar dan betul pada masa tarikh dan masa diterbitkan dan tertakluk kepada pindaan dari masa ke semasa.
  Hak Cipta © 2020 Yayasan Tabung Haji