1826 Locust Street, Bainbridge, GA 31717 +1 (212) 269-1000 info@yayasanth.com

Program Motivasi dan Pembangunan Kendiri yang julung kalinya telah diadakan buat pelajar Tajaan SBK YTH yang diadakan pada 28 Februari 2020 hingga 1 Mac 2020 (3 hari 2 malam) bertempat di Kingfisher Adventures Eco Resort, Hulu Langat. Program ini bertemakan “Eratkan Ukhwah, Jalinkan Kemesraan Bagi Pembentukan Pelajar Berkualiti”.

Program yang dijalankan mengikut format kursus selama 3 hari 2 malam ini bertujuan untuk mengeratkan silaturrahim di antara pelajar dan YTH selaku penaja pengajian pelajar dan dalam masa yang sama untuk memberikan motivasi serta meningkatkan semangat pelajar yang dalam sedang menempuh alam pembelajaran di Menara Gading.

Selain itu, objektif program ini juga adalah untuk melahirkan generasi pelapis pemimpin dari kalangan pelajar yang mempunyai kesedaran dan semangat kendiri yang tinggi serta berinovasi untuk menyumbang ke arah kecemerlangan pembangunan negara secara lebih menyeluruh. Di samping itu, konsep jatidiri dalam membina minda dan kompetensi cemerlang di kalangan para pelajar ini akan diterapkan dalam modul-modul tertentu bagi memastikan kesinambungan generasi Profesional Mukmin masa akan datang.

1st Board Meeting Yayasan Tabung Haji

Beseri Perlis, 13 November 2018 – Yayasan TH hari ini mengagihkan zakat pendidikan berjumlah RM96 ribu kepada 192 orang pelajar dalam Majlis Penyampaian Sumbangan Progam Iqra’ 2018 Peringkat Negeri Perlis yang diadakan di Sekolah Kebangsaan Bukit Keteri Perlis.

Para pelajar dari 20 buah sekolah terpilih di sekitar negeri ini menerima sumbangan berjumlah RM500 setiap seorang, berupa kelengkapan sekolah bernilai RM200 dan wang tunai berjumlah RM300. Penyampaian sumbangan tersebut disempurnakan oleh Tuan Haji Mohamad Zahir bin Hussin@Yusof Pengarah TH Negeri Perlis.

Pengagihan sumbangan zakat di bawah Program Iqra’ ini bertujuan membolehkan pelajar asnaf dan kurang berkemampuan membuat persediaan bagi menghadapi sesi persekolahan 2019. Sumbangan ini juga sebagai suntikan semangat dan pendorong kepada para pelajar agar lebih berdaya maju dan cemerlang dalam pelajaran, seterusnya meningkatkan taraf sosio ekonomi masing-masing.

Program Iqra’ yang dilaksanakan dalam bulan November ini mengunjurkan pengagihan zakat berjumlah RM3.64 juta kepada 7,280 pelajar sekolah rendah di seluruh negara.

Other Links

Contact Info

Address:
Level 17, Menara TH Tun Razak, Lembaga Tabung Haji,
201, Jalan Tun Razak,
50400 Kuala Lumpur

Phone:
03-2054 2000 (ext. 2354/3299/2396)

Email:
info@yayasanth.com.my

Disclaimer: Yayasan Tabung Haji shall not be liable for any loss or damage caused by the use of any information obtained from this website. All information is true and accurate at the time of publication and subject to change from time to time.

Recommended desktop browsers : Chrome 30+, Firefox 30+, Safari 7+, Internet Explorer 10+ This site is mobile and desktop friendly. For the best desktop experience, we recommend a screen resolution of 1366x768.